Paleo - Bécsi Kávéház

Torták
Megrendelés/Ajánlatkérés
Cím: 9021, Győr Arany J. utca 18.
Tel: +36 30 962 4510
E-mail: info@becsikh.hu
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Paleo

Ital, étel választék

Paleo termékek a Bécsi Kávéházban

2013 óta foglalkozunk paleo sütemények készítésével, és visszajáró vendégeink valamint az új vevők véleménye alapján érdemes volt belevágni a dologba. Kezdetben 4 féle tortaszeletet készítettünk: csoki, málna, bounty és eper ízben, azonban a folyamatos kísérletezések eredménye képpen mára a választékunk már 10 fölé emelkedett. Legnépszerűbb termékünk a paleo isler, amihez saját magunk készítjük a cukormentes sárgabarack lekvárt is. A tortaszeletek repertoárja is szélesedett, hiszen málnás-csokis, raffaello, tiramisu, illetve „joghurt” tortát is készítük, valamint rendelésre édes és sós apró süteményeket készítését is vállaljuk. A paleo termékek készítéséhez kókusz és mandulalisztet, valamint xilitolt és kókusztejszínt használunk. A nyári melegben természetesen kézműves paleo fagylaltot is vásárolhatnak nálunk. Ehhez rostos almacukrot használunk édesítőként.

Paleo torta szeletek: Ananász, Bounty, Csoki, Eper, Málna, Mogyorós Brownie, Málnás csokis, Somlói szelet, Sacher szelet
Paleo isler

Természetesen nem feledkeztünk meg arról sem, ha jön a jó idő és vele együtt a meleg, ezért (szezonálisan) mindennapra kedveskedünk az Önök számára legalább 1 fajta paleo fagyival is.
Paleo fagyi: Eper, Csoki, Kávé, Kókusz

Rendeléseiket várjuk telefonon (+36 30 962 4510), e-mailben (info@becsikh.hu), vagy személyesen a Bécsi Kávéházban!


A paleolit táplálkozás rövid története

A paleolit táplálkozás a paleolitikumban élő ősemberek és a ma élő környezeti népek táplálkozását és életmódját vizsgálta meg evolúciós szempontból a történelemben visszamenőleg a mai legújabb kutatások segítségével. A paleolit táplálkozás lényege, hogy az ősember feltételezett táplálékainak fogyasztásával egy egészségesebb életmód alakítható ki. Evolúciós étrendnek is nevezhető, mivel evolúciós szempontból vizsgálta meg ember és táplálkozás betegségek kapcsolatát. Az ősidők óta a természetben előforduló alapanyagok fogyasztására összpontosít.

Az ember 2,5 millió éves evolúciója során nem találkozott gyorsan felszívódó szénhidrátokkal, az étkezéseikben nem lelhető fel a gabonafélék, a burgonya, a hüvelyesek, a finomított cukrok, a transzzsírok és a keményítő tartalmú táplálékok. Az 1970-es években alakult ki a paleo diéta, és szigorú útmutatásokat tartalmaz a fogyasztható alapanyagokra vonatkozóan. A paleolit étrenddel teljes értékű táplálkozást folytatunk, amelyben ajánlott a sovány fehérjék, zöldségek, gyümölcsök, diófélék és magvak fogyasztása, a fehérjeforrások közül a szénával táplált marha, baromfi, tojás, vadhús és a hal.

Tápanyag sűrűség szempontjából a tengerből származó élelmi anyagok a legtáplálóbbak, nem lehet véletlen, hiszen evolúciónk is a természetes vizekhez kötődik. Étrendünkben a diófélék és a magvak biztosítják a zsírokat, és vigyünk minél több színt az étkezésünkbe, piros bogyós gyümölcsöket, zöld leveles növényeket, paprikát, citrusokat, banánt, ezek fedezik a szénhidrát mennyiséget.

Kizárja a gabonaféléket,hüvelyeseket,tejtermékeket,finomított sót, finomított cukrot, keményítő tartalmú zöldségeket,burgonyaféléket,a feldolgozott olajat, és a készételeket. A paleolit táplálkozás kiiktatja azokat az anyagokat, amelyek mesterségesen kerülnek az ételeinkbe és különböző betegségek kialakítására képesek. Megszünteti a szervezet számára káros extrém szénhidrát terhelést, és megszünteti az Áteresztő Bél Szindrómát.
Nyitvatartás
Hétfő - Szombat    9:00-20:00
Vasárnap   9:00-20:00
Kártya elfogadás
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz